Over: Annemiek van der Kolk

Van kinds af aan ben ik, Annemiek van der Kolk, geïnteresseerd in het doen en laten van mensen. Waarom doet iemand bepaalde dingen wel of niet? Waarom voel je je de ene keer goed en de andere keer minder? Reizen naar verre landen leerde me veel over mijzelf en bovenal minder te oordelen over bepaalde gewoontes en gebruiken van mensen. Bepaalde gebeurtenissen in het leven zette me verder tot nadenken. Mijn astrologische teken is tweelingen. Het is het luchtteken. Denken, logica en communiceren zijn mij vanuit de natuur ingegeven.

In Amstelveen volgde ik de 3-jarige HBO-opleiding: Symbolische psychologie op basis van C.J. Jung door drs. Karen Hamaker - Zondag:
- 1e jaar: De psychologie van Jung: het begrippenkader.
- 2e jaar: Werken met het Onbewuste.
- 3e jaar: Projectie en Synchroniciteit.

Na deze opleiding werd ik mij er steeds meer van bewust dat je veel kunt praten met mensen, maar dat ieders gedachten ook letterlijk worden gevoed. De brandstof die wij tot ons nemen laat onze hersenen ook op een bepaalde manier werken! Als voorbeeld: Zo kun je je depressief gaan voelen als je voedingsmiddelen tot je neemt waar je allergisch voor bent, of wanneer je hersenen een bepaald vetzuur tekort komen. Als je daar geen weet van hebt, kun je met een psycholoog blijven praten, anti-depressiva blijven slikken, maar 'natuurlijk' beter ga je je niet voelen. Vandaar de logisch verklaarbare gevolgde vervolg-opleidingen:

In 2014 de Basisopleiding Orthomoleculaire Geneeskunde en Voedingsleer afgerond bij Ortholinea - Jan Blaauw. Deze opleiding wordt geaccrediteerd door de beroepsvereniging MBOG (maatschappij ter bevordering van orthomoleculaire geneeskunde).

Omdat de regels van de Verzekeraars zijn aangescherpt heb ik voor de tweede keer in 2015 de opleiding Medische Basiskennis aan de School voor Homeopathie in Amersfoort / Soest gevolgd. Dit diploma is nu geaccrediteerd door het CPION en voldoet aan de PLATO eindthermen.

Alles over energie, geest, lichaam en voeding vind ik reuze interessant. Spreekwoordelijk, en om in eet-termen te blijven, kun je het als mijn onstilbare honger naar kennis zien. De mens dient gezien te worden als holistisch geheel om te kunnen achterhalen waar klachten vandaan komen. Ik kan me daarom als Natuurgeneeskundig Therapeut goed vinden in de vijf natuurgerichte principes van de beroepsorgansatie BACT: Energie; Prikkeloverdracht; Drainage; Voeding en Psyche. Er zijn tevens certificaten behaald voor:

- Voedingsleer; Evenwijs
Menstruatie- en Overgangsklachten; Evenwijs
Orthomoleculair Gewichtsmanagement; Ortholinea - Cora de Fluiter en Willie Witsel (Pillie Willie).
Therapeutische Massage; Vita Opleidingen
Gezonde Flora van top tot teen; Bonusan
- Ontzuren en Ontslakken; P. Jentschura
- Een HART voor gezonde voeding en leefstijl; BIOK.center - ir Angélique de Beule

Om in staat te zijn de finale oorzaak van klachten te achterhalen en karmische en causale behandelingsmogelijkheden te combineren volgde ik de opleidingen:
- Ideomotoriek - Bio-tensor deel 1
- Ratio-Intuïtieve Methodiek Bio-tensor vaardigheden 2

Met magnetiseren wordt gebruik gemaakt van universele energie. De energiebalans in het lichaam herstelt op een zodanige manier dat gezondheidsklachten verminderen en/of verdwijnen. Oude problematiek lost op waardoor organen, celweefsels en het zenuwstelsel weer goed gaan functioneren.

Iriscopie is een unieke methode om via de ogen een diagnose te stellen en informatie te krijgen over de lichamelijke en geestelijke balans van een mens. Achter elke klacht ligt een oorzaak die via het oog zichtbaar wordt. Met iriscopie kan worden beoordeeld of de opname van mineralen en vitaminen in orde is. Tevens kunnen eventuele defecten ten aanzien van de vertering/opname hiervan worden gesignaleerd, immers het maag/darm gebied is duidelijk zichtbaar in de iris. Spijsvertering en stofwisseling kunnen met één blik in de iris worden gediagnosticeerd. Ook hormonale defecten zijn zichtbaar in de iris.

Levend Bloed Analyse is uitermate geschikt voor de detectie van schimmels, parasieten en vitaminen tekorten (m.n. vitamine B12), het aantonen van een overbelasting van de lever en vervuiling van de darmen, het laten zien van het zogenaamde Leaky Gut Syndrom (lekke darm) en afwijkingen aan het immuunsysteem en vele andere ziekmakende condities. Met Droog bloed analyse kan de vrije radicalenbelasting beoordeeld worden, niveau van calcium, vitamine C, belasting door metalen,vervuiling van de darmen en ontstekingsactiviteit. En dat allemaal door 1 vingerprik en 1 druppeltje bloed.  

Ionisch Elementaire Mineralen. Na een bezoek aan de Sahara, welke uit Silicium (het moedermineral dat je 'licht' vast houdt) bestaat. Voelde ik mij ontzettend sterk en goed. De ervaring was opgedaan en vervolgens kwam de wetenschap om de hoek. De opleiding over mineralen stond nl. bij terugkomst gepland. Toeval bestaat immers niet. Mineralen zijn de bouwstenen van ons lichaam. Omzetten van mineralen als vaste stof is een lastig verhaal. Daarom ontzettend enthousiast over de werking en opname van de omgezette losgekoppelde vormen: ionisch elementaire mineralen. Inmiddels voel ik mij expert in het begeleiden van het gebruik ervan, dat zeer nauw let.

Tot slot: Ik deel graag mijn opgedane kennis. Het geeft mij ontzettend veel voldoening als met een, vaak simpele Tip of Trick iemand geholpen kan worden welke zich daardoor weer beter voelt.

De sleutel ligt bij jouw Zelf, dus doe / onderneem iets, want: 
Als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan - krijg je wat je altijd hebt gehad...

LAATSTE NIEUWS

LET OP!
15 juli t/m 15 sept. '24
ben ik met verlof.
Vanaf 16 sept. worden er dan weer bestellingen verstuurd.

Don Juan, Wegen met een hart...

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
professonal + adviesspecialist = Eetbeest
© 2014 - 2024 Eetbeest | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel