Wat is orthomoleculaire voeding?

Orthomoleculaire voeding is erop gericht het lichaam de benodigde voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden te geven, zodat het lichaam optimaal kan functioneren. Het term orthomoleculair werd voor het eerst gebruikt rond 1968, door professor Linus Pauling. Het woord orthomoleculair komt van orthos Grieks ( = Grieks voor goed, of juist) en moleculen ( de bouwstenen van ons lichaam).

Via voeding neemt het lichaam op wat het nodig heeft aan brandstof (koolhydraten en vetten), aan bouwstoffen (eiwitten en vetten) en aan regulerende en beschermende stoffen (vitamines, mineralen, aminozuren e.d.). Als het lichaam te weinig of onvolwaardige voeding krijgt aangeboden, zal het bepaalde functies niet meer kunnen uitvoeren. Het zal op termijn leiden tot lichamelijke en psychische klachten. Factoren als vervuiling, straling, stress, top sport e.d. kunnen dit proces ook nog eens versnellen.

In de orthomoleculaire geneeskunde probeer je het lichaam van iemand te voorzien van een juiste en optimale hoeveelheid van alle natuurlijke stoffen. Dat wil zeggen dat er sprake moet zijn van aanwezigheid van voldoende eiwitten, vitaminen, mineralen en andere specifieke voedingsstoffen.
Via orthomoleculaire voeding en - suppletie krijgt het lichaam de voedingsstoffen die nodig zijn om alle biochemische processen uit te voeren. Lichaamsvreemde stoffen worden uitgescheiden (het zgn. ontgiften / ontzuren) en tekorten worden aangevuld, zodanig, dat zelfs reserves kunnen worden opgebouwd. Dit is voor een iedereen goed!

Sinds de jaren vijftig is een groeiend aantal artsen en therapeuten meer aandacht gaan schenken aan een gezonde basisvoeding aangevuld met adequate voedingssupplementen welke als alternatief voor (en aanvullend kunnen zijn op) reguliere medicijnen en behandelmethodes.
Orthomoleculaire voeding werkt helend en is preventief ten aanzien van ziekte en (te snelle) veroudering. Het is mogelijk ziekte, of lichamelijke disfunctie te genezen met behulp van voeding en supplementen. Uiteraard, zou ik bijna zeggen!, kan een therapie als de orthomoleculaire ook naast een eventuele reguliere behandeling toegepast worden. Er wordt namelijk gestreefd naar een optimale balans en inname van voedingsstoffen. Er wordt een optimaal funcitioneren van het lichaam en, zeker zo belangrijk, de geest verkregen.

orthomoleculaire voeding en suppletie

Voorkomen is beter dan genezen!
Beste advies dat ik als Eetbeest iedereen kan geven is: Laat het niet zover komen dat de klachten reeds dáár zijn! Wees je bewust van je leefwijze en hetgeen je binnen krijgt en of dat voldoende is om in goede gezondheid oud te worden. NB mensen worden tegenwoordig dan wel steeds ouder, maar gebruiken reeds op jongere leeftijd chronisch medicijnen. Medicijnen die niet perse nodig zijn als je voldoende voeding binnen krijgt waarop het lichaam optimaal kan functioneren. En dat allemaal zonder vervelende bijwerkingen! Integendeel! Je wordt automatisch fitter en voelt je als vanzelf gelukkig en blij.

LAATSTE NIEUWS

LET OP!
15 juli t/m 15 sept. '24
ben ik met verlof.
Vanaf 16 sept. worden er dan weer bestellingen verstuurd.

Don Juan, Wegen met een hart...

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2014 - 2024 Eetbeest | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel