VERKOCHT

Lilith - Het donkere vrouwelijke - Dr. Barbara Black Koltuv

Vorige Artikel 13 van 39 Volgende
€ 9,50 (inclusief 0% btw)
Het artikel is uitverkocht.

ISBN 9789074899505 

1e druk

2003 

uitgeverij Aionion Symbolon

136 pagina's

Lilith - Het donkere vrouwelijke - Dr. Barbara Black Koltuv

Mythen en oude religieuze geschriften zijn spiegels van menselijke dynamieken. Hun beelden verschijnen ook in onze dromen, fantasieën en visioenen. Om ze te begrijpen zijn de oorspronkelijke verhalen van het grootste belang.
Lilith is terug. Deze vrouwelijke kracht die eertijds als demon werd beschreven, blijkt de laatste decennia zowel in dromen van cliënten als in kunst en literatuur weer op te duiken. Lilith is een tegenkracht, een evenwichtherstellende factor, een tegendeel van God, en even krachtig. 
Als tegendeel van de mannelijke godheid is ze vrouwelijk, als tegendeel van de goedheid die in de mannelijke godheid wordt geprojecteerd draagt Lilith de schaduwzijden: dat wat verdrongen is.
Ze komt naar voren als een krachtig stuk van het vrouwelijk Zelf, en belichaamt al die zaken die eens tot het bereik van de Grote Moedergodin behoorden, maar nu verworpen en verdrongen zijn. Daarom heeft Lilith te maken met de instinctieve kanten van het vrouwelijke, het lichamelijke, het seksuele, het besef van het cyclische, het besef van leven en dood, en het profetische op basis van innerlijke wijsheid, intuïtie en kennis van de duistere kanten van de ziel.
Koltur, klinisch psychologe en Jungiaans analytica, gaat terug naar de oorspronkelijke mythen, de echte bronnen, geeft oude teksten nauwgezet weer en anlyseert op basis daarvan de betekenis van Lilith voor de moderne mens. Ze illustreert haar inzichten aan de hand van haar praktijk. De bevrijding van de Lilith-energie in ieder van ons blijkt een belangrijke stap op weg naar heelheid te zijn!

Gelezen: in nieuwstaat

Gelezen: in nieuwstaat

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
professonal + adviesspecialist = Eetbeest
© 2014 - 2021 Eetbeest | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel