Biovitaal - Vera Supplements - L-Glutamine 300 gram poeder

Vorige Artikel 23 van 40 Volgende
€ 26,95 € 24,25 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Biovitaal L-Glutamine bevat het aminozuur glutamine in zijn natuurlijke vorm. Glutamine komt van nature voor in onze voeding en is een onderdeel van proteïnen en (als glutamaat) van glutathion. Glutamine is het meest voorkomende aminozuur in het darmepitheel, bloed, de weefsels en ruggenmergvloeistof.

Glutamine speelt een belangrijke rol in de aminozuur-, koolhydraat- en vetstofwisseling. Als energiebron voor sneldelende cellen zoals immuncellen en darmepitheel is glutamine belangrijk voor het immuunsysteem en een goed opbouw en regeneratie van de darmwand.

Glutamine is betrokken bij de synthese van eiwiten, nuclëinezuren (DNA, RNA), neurotransmitters (waaronder GABA, gamma-aminoboterzuur), glycogeen en hormonen. Tevens is glutamine belangrijk voor het zuur/base-evenwicht (glutamine verhoogt de renale uitscheiding van zuren en verhoogt de bufferende capaciteit van bloedplasma), de spieropbouw en de ontgifting van ammoniak in de hersenen. Ook zijn er aanwijzingen dat glutaminesuppletie bijdraagt aan gewichtsdaling bij mensen met (sterk) overgewicht. Bij duursporters gaat glutamine immunosuppressie en een lekkende darm tegen. Glutaminesuppletie bij de maaltijd verbetert de glycemische controle bij mensen met diabetes type 2. Ook beschermt lutamine het maagslijmvlies en bevordert het aminozuur de genezing van een maagweer. Glutamine is (samen met de aminozuren cysteïne en glycine) bouwsteen voor de intracellulaire antioxidant glutathion. In stressvolle omstandigheden is meer glutamine nodig om de intracellulaire glutathionsysnthese op peil te houden, zodat cellen voldoende beschermd blijven tegen oxidatieve stress.

Ingrediënten van het poeder:
L-Glutamine 300 gram per bus, geen hulpstoffen.
Twee afgestreken maatschepjes bevatten 3,2 gram glutamine.

Gebruik en waarschuwingen: Volwassenen nemen in de regel 2 x daags 1 afgestreken maatschepje poeder, gescheiden van de maaltijd, tenzij anders geadviseerd door een deskundige. Eén maatschepje bevat 1,6 gram poeder. Aanbevolen dosering niet overschrijven. Buiten bereik van kinderen bewaren. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een evenwichtige voeding.

LAATSTE NIEUWS

LET OP:
De praktijk is gesloten vanaf
kerst '23 t/m januari '24.

Er worden dan ook geen
bestellingen verzonden.

Met VERSE ENERGIE en
NIEUWE INSPIRATIE
help ik je daarna graag weer
vanaf februari '24,
en
stuur ik weer bestellingen.

Don Juan, Wegen met een hart...

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
professonal + adviesspecialist = Eetbeest
© 2014 - 2023 Eetbeest | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel