NU 10% extra extra korting

Rhodiola Tinctuur | Herb Pharm | 30 ml - alcoholvrij

Vorige Artikel 20 van 41 Volgende
€ 24,95 € 22,45 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Rhodiola rosea ondersteunt een normaliseert de stressreactie. Bevordert energie en uithoudingsvermogen.

Herb Pharm bereidt Rhodiola-extract van de gecertificeerde biologische gedroogde wortel van Rhodiola rosea-planten. Om een ​​optimale extractie van de bioactieve flavonoïden van het kruid en de delicate rozenaroma te garanderen, worden de wortels met optimale kracht geoogst, zorgvuldig gedroogd en vervolgens grondig geëxtraheerd. Het kruid wordt in kleine batches geëxtraheerd met gecertificeerde biologische suikerrietalcohol om de balans van fytochemicaliën in de plant te behouden.  Herb Pharm verzekert de identiteit van het kruid via macroscopische en organoleptische analyse en bevestigt het vervolgens met methoden zoals HPTLC-vingerafdrukken die specifiek zijn voor elk kruid. De formule kan gemakkelijk worden afgegeven, in vloeibare vorm worden ingenomen en aan water of een andere vloeistof worden toegevoegd.

INGREDIËNTEN Rhodiola-wortel (Rhodiola rosea) extract 838 mg
Land van herkomst: Canada

Andere ingrediënten: 

Gecertificeerd Biologisch

Extractie verhouding: 140 mg kruid per 0,7 ml. - 1:5

Certified Organic - Gluten vrij - NON GMO - Herbal Identity Assured - Palm Free Glycerin - Vegan - 

alcoholfree - Zonder alcohol !

--

Voorlopig toegestane gezondheidsclaims:

  • Rhodiola draagt bij tot een normale bloedcirculatie, wat geassocieerd wordt met breinactiviteit en reactiviteit
  • Rhodiola heeft een gunstig effect op het cardiovasculaire systeem omdat het helpt tegen stress en hypertensie.
  • Rhodiola draagt bij tot optimale mentale en cognitieve activiteit.
  • Rhodiola helpt bij het aanpassen aan emotionele stress en bij het stimuleren van het zenuwstelsel.
  • Rhodiola heeft een gunstig effect op vermoeidheid en hoofdpijn veroorzaakt door stress.
  • Rhodiola is gunstig bij slaapproblemen en verbetert de gemoedstoestand.

--

Rhodiola groeit in koudere habitats en hogere hoogten van bergrotsen en scheuren in zeekliffen. De bodembedekker is volledig winterhard en niet vorstgevoelig. Het geeft de voorkeur aan vochtige en goed doorlatende zandgrond in de volle zon. Het groeibereik van de plant bevindt zich in circumpolaire en arctische regio's in Europa, met name Scandinavië, Azië inclusief Tibet en Siberië, Groot-Brittannië en Noord-Amerika, hoewel wordt aangenomen dat Rhodiola afkomstig is uit het zuidwesten van China en de Himalaya.
 Bijen en vliegen bestuiven Rhodiola om zaad te creëren, maar aangezien het een tweehuizige plant is, moeten zowel mannelijke als vrouwelijke planten in dezelfde ruimte worden gekweekt. Hij bloeit in mei tot augustus en zaait in juli tot augustus Dit kruid heeft een lange geschiedenis van gebruik; het werd genoemd door de Griekse arts Dioscorides in de klassieke tekst De Materia Medica (77 CE), gebruikt in de Tibetaanse en Nepalese kruidengeneeskunde, evenals door Siberiërs en Vikingen (voor het eerst opgetekend in 1755 na Christus) in de volksgeneeskunde. Rhodiola werd ook begunstigd in Mongolië en China door keizers, die reizigers naar Siberië opdracht gaven om het kruid te oogsten en mee te nemen naar Azië. Het kruid doorkruiste oude paden naar het Kaukasusgebergte en werd in het geheim door Siberiërs vervoerd om te ruilen voor Georgische wijnen, fruit, knoflook en honing.
De jonge bladeren en scheuten zijn rauw gegeten of gekookt als spinazie en gemengd met andere groenten, terwijl de stengels zijn gekookt als asperges. Inheemse mensen gebruikten de plant als voedsel na fermentatie, dranken en in Native Herbalism. De Rhodiola rosea en Rhodiola integrifolia soorten werden specifiek gebruikt door Eskimo's en Alaska inboorlingen.  Hoewel Rhodiola een lange geschiedenis van traditioneel gebruik heeft, zijn er pas documentatie en studies beschikbaar, aangezien de kennis tot voor kort niet vanuit de originele talen naar het Engels werd vertaald.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
professonal + adviesspecialist = Eetbeest
© 2014 - 2023 Eetbeest | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel