MorEPA MOVE 60 softgels - met omega 3-vetzuren en curcumine

Vorige Artikel 18 van 38 Volgende
€ 49,95 € 39,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

omega 3-vetzuren met kurkuma, koper en vitamine C

 • met 889 mg EPA en 273 mg DHA per dagdosering van 2 softgels
 • omega 3-vetzuren in triglyceridenvorm
 • curcumine in goed opneembare fytosoomvorm (Meriva®)
 • aangevuld met vitamine C en koper

MorEPA Move is een compleet supplement met omega 3-vetzuren van hoge kwaliteit en goed opneembare curcumine (extract uit kurkuma [Curcuma longa]), aangevuld met vitamine C en koper. Gebruik van MorEPA Move draagt op natuurlijke manier bij aan het behoud van soepele gewrichten en gezond kraakbeen. Curcumine helpt namelijk de gewrichten soepel te houden door het reguleren van de aanmaak van bepaalde enzymen, cytokines en andere signaalmoleculen die een rol spelen bij een evenwichtige immuunrespons. Daarnaast heeft het antioxidatieve eigenschappen en beschermt het op deze manier biologische structuren tegen vrije radicalen. Ook heeft curcumine een positieve invloed op het behoud van sterke botten. Vitamine C is als co-enzym nodig voor drie verschillende enzymen die betrokken zijn bij de aanmaak van collageen (de meest voorkomende bouwstof van het menselijk lichaam). Normale collageenvorming is belangrijk voor onder meer de botten en het kraakbeen. Koper is betrokken bij de aanmaak van elastine en collageen. Op deze manier draagt het bij aan het in stand houden van een goede conditie van het bindweefsel in het hele lichaam, waaronder kraakbeen.

Goed opneembare curcumine 
De curcumine met de merknaam Meriva® die in dit product gebruikt wordt, is 29 maal beter opneembaar dan standaard curcumine. Het bestaat uit een natuurlijk complex van curcuminoïden waarvan 75% curcumine, 15% demethoxycurcumine en 10% bisdemethoxycurcumine. De verbeterde opneembaarheid komt door de gepatenteerde fytosoomvorm. Hierbij zijn de curcuminoïden gekoppeld aan een fosfolipide (fosfatidylcholine uit sojalecithine), die samen een ‘fytosoom’ worden genoemd. De curcuminoïden hechten zich hierbij elk afzonderlijk aan de choline terwijl de vetzuren van hetzelfde fosfolipide ieder curcuminoïdedeeltje omsluiten. Zo ontstaan kleine bolletjes (soma) die op cellen lijken en een plantaardig (fyto) bestanddeel bevatten. Vandaar de naam ‘fytosoom’. De meeste humane studies waarbij gekeken werd naar de invloed van curcumine op het gebied van de gewrichten, zijn gedaan met Meriva®. 

Triglyceridenvorm nóg beter opneembaar
MorEPA Move bevat omega 3-vetzuren in de vorm van zogenaamde herveresterde triglyceriden (ook wel aangeduid als rTG). In een onderzoek waarin de opname van EPA en DHA in de vorm van triglyceriden op de langere termijn werd vergeleken met ethylesters (een andere gebruikelijke vorm van EPA en DHA in visoliepreparaten), bleek de triglyceridenvorm nóg beter opgenomen te worden. 

Minami 
De basis van elk Minami-product bestaat uit hoogwaardige omega 3-vetzuren (uit visolie of uit algen). Minami gebruikt hiervoor een gepatenteerde milieuvriendelijke productiemethode (superkritische CO2-extractie). Hierdoor worden zeer hoge doseringen omega 3 en een niet te evenaren zuiverheid bereikt. Superkritische CO2-extractie vindt plaats bij lagere temperaturen. Dat is van groot belang voor het behouden van de gunstige eigenschappen van de kwetsbare onverzadigde omega 3-vetzuren. Daarnaast worden er bij CO2-extractie geen chemische oplosmiddelen gebruikt, die anders in de olie achter zouden kunnen blijven. De producten van Minami staan bekend om de uitzonderlijk hoge kwaliteit en zuiverheid. Bij elke productie wordt door externe laboratoria de zuiverheid geanalyseerd. Zeker bij visolie is deze zorgvuldigheid heel erg belangrijk omdat vis tegenwoordig helaas verontreinigingen kan bevatten door vervuiling van zeewater. Naast de uitzonderlijke zuiverheid onderscheiden de producten van Minami zich ook door de hoge doseringen omega 3-vetzuren, waarvan de voordelen en effecten zijn bewezen. Pure perfectie die professionals met een gerust hart adviseren!

Toegestane gezondheidsclaims voor MorEPA Move

 • EPA en DHA dragen bij tot de normale werking van het hart bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA/DHA
 • curcumine helpt de gewrichten soepel te houden (on-hold claim*)
 • curcumine draagt bij aan het behoud van sterke botten (on-hold claim)
 • curcumine ondersteunt het immuunsysteem (on-hold claim)
 • curcumine heeft antioxidatieve eigenschappen (on-hold claim)
 • vitamine C speelt een rol bij de normale collageenvorming voor de normale werking van kraakbeen en botten
 • koper draagt bij tot de instandhouding van soepel bindweefsel

* De EFSA heeft nog geen beslissing genomen over hoe de ingediende gezondheidsclaims voor kruiden en andere plantaardige preparaten (de zogenaamde ‘botanicals’) beoordeeld dienen te worden. Tot de definitieve beoordeling door de EFSA heeft plaatsgevonden, zal het nog mogelijk zijn om onder bepaalde voorwaarden gebruik te maken van ingediende, maar nog niet goedgekeurde, gezondheidsclaims voor kruidenpreparaten (de zogenaamde ‘on-hold claims’).

Samenstelling per 2 softgels: (dagdosering)  
Diepzeevisolieconcentraat1400 mg
Totaal omega 3-vetzuren (TG**)1281 mg
waarvan EPA (eicosapentaeenzuur)889 mg
waarvan DHA (docosahexaeenzuur)273 mg 
Vitamine C (ascorbinezuur)120 mg
Koper (kopergluconaat)1000 mcg
Meriva® curcuminefytosoom (kurkuma-extract en fosfatidylcholine-complex)500 mg

(**) TG: in triglyceridenvorm

Meriva® is een geregistreerd handelsmerk van Indena S.p.A.

Hulpstoffen: Visgelatine, glycerol, zonnebloemlecithine, bijenwas, natuurlijke sinaasappelaroma, Miradoxan®,  ijzeroxide.

Bevat geen: Gluten, lactose, GMO, conserveringsmiddelen en synthetische geur- en smaakstoffen.

Let op: Dit product is niet geschikt voor zwangere of lacterende vrouwen.

Gebruik: Volwassenen: 2 softgels per dag bij een maaltijd met water innemen, of zoals geadviseerd.

Artikelnummer: MEM23
Z-Indexnummer: 16645782

LAATSTE NIEUWS

Let op: Vanaf 1 augustus
ben ik met retraite.
De praktijk is dan dicht.
Ik help je weer graag,
met vernieuwde energie,
va half september '22.
Heel graag tot dan!

Don Juan, Wegen met een hart...
 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
professonal + adviesspecialist = Eetbeest
© 2014 - 2022 Eetbeest | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel