Vitals Vitamine B12 1000 mcg met folaat 500 mcg 100 zuigtabletten

Vorige Artikel 19 van 36 Volgende
€ 29,95 € 23,95 (inclusief 9% btw)
Aantal

Vitamine B12 1000 mcg met folaat 500 mcg 100 zuigtabletten
methylcobalamine, adenosylcobalamine en Quatrefolic®

  • B12 en folaat in één tablet voor meer gebruiksgemak
  • draagt het bij aan de geestelijke veerkracht
  • goed voor het geheugen
  • helpt bij vermoeidheid
  • hoge doseringen van biologisch actieve vormen
  • met Quatrefolic® (actief folaat) voor optimale opneembaarheid en werkzaamheid

Vitamine B12 1000 mcg met folaat 500 mcg

Cobalamine is de gebruikelijke naam van vitamine B12 omdat deze wateroplosbare vitamine het rode kobalt bevat. Vitamine B12 is essentieel voor de groei en speelt een rol in de cellulaire stofwisseling, vooral in het maagdarmkanaal, beenmerg en zenuwweefsel.

Vitamine B12 in voeding is uitsluitend van dierlijke herkomst (behalve in sommige supplementen die ook geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten); het wordt door bacteriën in het spijsverteringskanaal van dieren gevormd. In voeding komt vitamine B12 doorgaans voor in de vorm van methylcobalamine en adenosylcobalamine (ook wel dibencozide genoemd). Dit zijn eveneens de biologisch actieve (coenzymatische) vormen zoals B12 door het lichaam wordt gebruikt. Cyanocobalamine is een synthetische, niet lichaamseigen vorm. Het voordeel van een supplement met de biologisch actieve (co-enzymatische) vormen is dat de vitamine B12 dan direct beschikbaar is voor het lichaam.

Methylcobalamine is een belangrijke methyldonor in het lichaam. Het speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van onder andere DNA, myeline en neurotransmitters. Daarnaast helpt het bij de afbraak van homocysteïne waardoor het een verzorgende invloed heeft op hart en bloedvaten en de hersenstofwisseling ondersteunt. Adenosylcobalamine is werkzaam in de mitochondriën. Het is onder andere betrokken bij de stofwisseling van vetzuren, cholesterol en eiwitten. Daarnaast speelt het een rol bij de energiehuishouding en de aanmaak van hemoglobine.

Ouderen nemen vitamine B12 uit een supplement beter op dan uit voeding. Mensen die vegetarisch eten, krijgen doorgaans minder vitamine B12 binnen. In dergelijke situaties kan aanvulling met een B12-supplement eveneens uitkomst bieden.

Vitamine B12 met folaat
Vitamine B12 heeft een sterke synergetische werking in het lichaam met folaat. Derhalve is het in de meeste gevallen van belang deze nutriënten gecombineerd in te nemen. Dat kan door een los B12-product in combinatie met een multivitamine in te nemen, óf door gebruik van een product met alleen B12 en folaat. Deze zuigtablet bevat naast beide actieve vormen van B12 tevens 500 mcg 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF) in de vorm van Quatrefolic®. 5-MTHF is de reeds omgezette vorm van folaat. Dat is een groot voordeel omdat niet iedereen de synthetische vorm van foliumzuur, die vaak in supplementen wordt gebruikt, goed kan omzetten. Quatrefolic® is gebonden aan glucosaminezout voor een optimale stabiliteit en opneembaarheid.

Samenstelling per zuigtablet (dagdosering):    % ADH

Vitamine B12 (50% methylcobalamine, 50% adenosylcobalamine)

1000 mcg 40000
Folaat (5-MTHF glucosaminezout, Quatrefolic®) 500 mcg 250

* ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

Quatrefolic® is een geregistreerd handelsmerk van Gnosis.

Hulpstoffen: 
Zoetstoffen: mannitol (uit plantaardige bron), xylitol (uit plantaardige bron), antiklontermiddel: magnesiumstearaat, smaakstof: kersenaroma, zuurteregelaar: citroenzuur.

Bevat geen: 
Gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur- en kleurstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Let op: 
Niet gebruiken bij een kobalt- of cobalamineovergevoeligheid.

Gebruik: 
Een zuigtablet per dag onder de tong laten smelten of zoals geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dosering. Overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben.

LAATSTE NIEUWS

Don Juan, Wegen met een hart...
-

schrijf je nu in voor
de e-nieuwsbrief en ontvang
het heetste 'Eetbeest' nieuws
met tips&tricks in je mailbox

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
professonal + adviesspecialist = Eetbeest
© 2014 - 2019 Eetbeest | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie